Üniversitemizden Engelliler Haftası Farkındalık Etkinlikleri

18.05.2022 19:15

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölüm Başkanlığı koordinatörlüğünde 10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Muş Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Ceylan AVM’de ki empati parkuru çalışmaları ile başlayan etkinlikler Külliyemizde yapılan Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin katıldığı bisiklet turu ve engelli bireylere yönelik empati parkurları ile devam etti.

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atike Yılmaz; “Bu farkındalık çalışmaları toplumda engelli bireylere yönelik olumlu tutumu ve empati duygusunu geliştiriyor. Sadece özel günlerde değil her zaman farkında olmamız gerekiyor.” Dedi.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Karadağ, dekanlarımız, daire başkanlarımız, öğretim elemanlarımız, aileler ve öğrencilerimiz katıldı.